ıspanaklı mercimekli çorba tarifi için tıklayınız

Çorbalar

01 Ocak 2013

ekledi.

Yorum Yaz

60 kez incelendi.


– 2 su bardağı un
-
1 çay bardağı su
-
1 paket kuru maya
-
350 gr ıspanak
-
1 buçuk su bardağı mercimek
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
2 su bardağı et suyu

Ispanaklar ince ince doğranarak ,un ,su ,tuz ve mayadan oluşan bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur yumuşak bırakılarak içine ince doğranmış ıspanaklarla tekrardan yoğrulur. İstenilen kıvama gelen hamur ince şeritler halinde kesilir. Diğer yandan et suyu kaynamaya başlatılır, içine mercimekler ve ıspanaklı hamur eklenerek pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın çorbanın içine tereyağı ve baharatlar da eklenerek pişirip sıcak servis edilir.

Etiketler:

Yorum Yaz