Patlıcanli Börek tarifi için tıklayınız

Çorbalar

01 Ocak 2013

ekledi.

Yorum Yaz

43 kez incelendi.


– 1 Çorba Kaşığı Margarin
- 1 Adet Soğan 250 gr Kıyma
- 2 Adet Patlıcan
- 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
- Karabiber
- Yarım
Demet Maydanoz
- 3-4 Adet Yufka
- Yarım Su Bardağı Süt
- Yarım Su Bardağı Su
- Yarım Su Bardağı Sivi Yağ
- Üzerine:
- 1
Adet Yumurtanin Sarisi

Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarin. Küçük küçük kestiginiz soğanı yağda pembelestirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi degisene dek kavurun. Son olarak 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve karabiber ile ince ince doğranmış maydanozu ekleyin. Tavayi atesten alin. Közlediginiz ve kabuklarını soydugunuz patlıcanlari küçük küçük kesin. Kıymali harcin üzerine ekleyin. Ayri bir kapta yarım su bardağı sütü, suyu ve siviyağı karıştırın. Yufkayi temiz ve düz bir zemine serin. Bir firça yardimiyla sütlü karışımdan yufkanin üzerine sürün. Yufkayi yuvarlak kenarlarini ortada birlesecek sekilde katlayin. Kuru yerlerine sütlü karışımdan sürün. Dörde kesin. Her bir karenin içine patlıcanli harçtan koyun. Kenarlarini içe dogru kapatin. Kat yerleri altta kalacak sekilde yağlanmis tepsiye dizin. Diger yufkalarada ayni islemi uygulayin. üzerine yumurta sarisi sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.

Etiketler:

Yorum Yaz